Kapitel 4 - Pizza

Jag stannade vid anslags tavlan utanför affären. Allt från folk som hyrde ut lägenheter till borttappade katter till... Jobb, som barnvakt. Hmm.. Jag struntade i det och gick in och köpte lite godis, jag kom ut. Stannade vid anslagstavlan igen. Ingen hade tagit någon lapp där nummret stog på. Så jag tog den. Hela annonsen. Varför vet jag inte. Jag bara gjorde det

"What do I have to lose?"
När jag kommit hem så läste jag igenom lappen igen och tänkte "Var har jag att förlora?". Det var ju bara i helgen. Så jag ringde nummret, och det slutade med att jag skulle sitta barnvakt åt Jazmyn och Jaxon.
"Maten är klar!" Hörde jag mamma ropa.
På bordet stog maten framme och, jag började lägga på mat på tallriken.
"Joo, jag ska vara barnvakt i helgen.. Så att ni vet."
"Jaa, varför då? Till Vilka då?" Typiskt mamma att allltid vara så nyfiken.
"Jag såg en annons vid affären, om att vara barnvakt till Jaxon och Jazmyn. Och jag tänkte att det kunde ju inte skada att få betalt för de." Sa jag med en axelryckning.
"Jaha, Okej." Jag hörde att mamma var lite förvånad. "Hur var första dagen i skolan då?" Hon log mot oss nu.
"Jätte bra, jag vart med i cheerleader gruppen för de yngre på skolan. Och så ska jag och Nelly ska gå och shoppa imogon, det var tydligen någon ny öppnad galleria i närheter!" Hon vekade jätte glad, och hade säkert fårtt hundra nya vänner på en dag. Fast det förvånade mig inte. Hon var nästan motsattsen mot mig. Hon kunde prata med allt och alla. Jag sa inte alls mycket när jag var med folk jag inte kände mig trygg med. Ändå hade jag och min syster en väldigt nära relation.
"Vad bra, gumman!" Sa mamma, och visade sin medkänsla.
"Jag vart med i basketlaget." Mumlade Alex från hörnet.
"Det var ju också bra, men prata inte med mat i munnen Alex." Sade pappa lite bekymrat.


Några dagar senare - efter skolan.


Jag, Hannah, Ryan och Chaz satt hemma hos Chaz. Vi gjorde inte så mycket. Eller jag och Hannah gjorde inte så mycket, Chaz och Ryan spelade något tvspel om, ja gud vet vad.
"Om vi ska sitta här hela dagen kan väll jag och Ally också få spela lite?" Sa Hannah och suckade. Jag vet inte hur länge vi hade suttit och kollat på när killarna hade spelat, Minst en timme iallafall. Dom pausade spelet och kollade på varandra.
"Haha, som om ni kan spela, Det här! Det är inget tjejspel direkt."
"Jahaa, jag visste inte ens att det fanns tjejspel" Under den här korta tiden jag hade känt dom, hade jag lärt mig att Hannah alltid ville ha rätt.
"Nää, men seriöst killar. Vi borde också få spela, vi har suttit här i en timme och gjort ingenting." Nu kom jag in i disskusionen, jag hade tröttnat att kolla på.
"Okej då, vi kan köra i lag. Jag och Ryan och du och Hannah."
"FUUUSK! Ni har ju spelat det här jätte mycket. Jag och Ryan är i lag och Ally och du. annars blir det ju orättvist!" protesterade Hannah.
"Okej då." Skuckade både Chaz och Ryan. De förstog nog att detta skulle bli en intressant och lååång spelomgång.


*Laughing*
"PAUUUUUUUSA!" Skrek Ryan dramatiskt.
"Oj, har någonting hänt?" Frågade jag.
"Asså, ne.. Det bara ringer." Han flinade oskyldigt och gick iväg för att svara. Medans vi andra brast ut i skratt. Under den här korta tiden vi kännt varandra, kändes det redan som om vi hade varit bästa vänner hela livet.
"Åhhhhh, jag är hungrig..." Klagade Chaz som ett litet barn. "Vi beställer pizza! Woho!" Han satte sig spikrakt upp.
"Woho!" Jag och Hannah viftade med händerna i luften och skrattade samtidigt. Medans Chaz redan hade plockat fram mobilen och ringt pizzerian.
"Vi vill ha 2 vesuvios. Och de fort!" Jag och Hannah bara satt och skrattade åt honom.
"Chaz vi orkar aldrig äta två pizzor." sa jag och höjde på ena ögonbrynet.
"Haha, joodå. Jag är jätte hungrig, och Ryan äter alltid som han inte sett mat på två år." Vi brast alla ut i skratt igen.
"Vad är det som är så roligt?" Ryan hade kommit tillbaks efter sitt telefonsamtal och undrade varför alla tre låg på golvet och skrattade.
"Asså, Chaz s...." Längre hann jag inte förrän Chaz' hand täckte min mun.
"Chaz sa inget..Men vem var det som ringde?" Frågade Chaz
"Ni vet." Sa Ryan och menade tydligen någon speciell.
"Nää, inte jag vem då?"
"Asså en kompis, eller hur Ryan?" Det var Hannah som pratade den här gången.
"Någon säger mig att ni döljer något för mig.." Sa jag och spelade mystisk.
"Haha, Näädå, Ally. Det var han som ringde förut."
"Ahaaaaa...Jag vet precis vad du menar." Jag fakeade att jag visste vem de pratade om.
*pretending to be mysterious*
*Pling plong*
"Åh, det måste vara pizzan!" Skrek Chaz och alla kastade sig på dörren.
"Har ni bestält pizza?" Ryan var förvånad.
"Just de, vi glömde berätta. Ryan, vi bestälde pizza."
"Jaa, nu vet jag de..." Aningen buttert, säkert spelat. "..Men jag ska ta först!" Skrek han nu och började skära upp pizzan.



Hmm... Vem är den mystiska personen som Ryan pratar i telefon med? Vad tror ni? ;)
Vad tror/vill ni ska hända i nästa del?
KOMMENTERA :)

Kapitel 3 - Friends.

Kapitel 3 - Friends
"Ni kan plocka ihop nu" Sa Mrs.Johnson
Phu.. Den timmen måste ha varit den längsa i mitt liv. Så att de var skönt att den äntligen tog slut, men skoldagen var inte över ännu. Jag hade ju bara genomfört den första lektionen än. Men som tur var hade vi engelska med någon Mrs.Martin, Jag var ganska duktig i engelska och så var det mitt ett av mina favorit ämnen. Jag gick till skåpet för att lämna min mattebok, och för att kolla vilken tid nästa lektion börja.
"Du, ska du med ut?" Det var Chaz som frågade.
"Visst" Jag log, det var roligt att jag faktiskt hade fått en vän första dagen i skolan.. Om man kan kalla det vän ännu förstås..
Vi gick ut på skolgården, till en bänk som det stog massor av träd vid. på bänken satt tre personer till, en tjej och två killar. Den ena killen pratade i tellefon. "När kommer du hem då?....Jaha" Man såg att han vart glad, sedan la han på.
"Sorry, för det där.. Men iallafall. Jag är Ryan, det här är Hannah och Marcus."
"Det är okej. Men jag är Alyssa, men ni kan kalla mig Ally" Hannah kollade ner på sin mobil.
"Oh, shit. Ryan, Chaz vi börjar typ nu, Vi måste skynda oss om vi inte vill att Mrs.Martin ska ge oss kavsittning!"
Jag, som inte riktigt hängde med i det korta samtalet, väcktes ur mina tankar av att Chaz drog med mig medans de sprang, eller rättare sagt vi sprang.
Det visade sig att både Hannah och Ryan, hade gott på samma mattelektion som mig. Så vi gick alltså i samma klass.
Vi han precis i tid till lektionen, Mrs.Martin gav mig böcker, Hannah och jag satte oss vid två bänkar, Chaz och Ryan satte sig bakom oss.
De kollade på film på, jag vet inte riktigt vilken. Med den hade tydligen hört ihop med arbetsområdet de hade jobbat med. Och de hade redan kommit en bit i filmen, så jag struntade i att kolla på den.
"Psst, vem var den där Marcus killen vid bänken på rasten innan?" Viskade jag till Hannah.
"Jag vet inte riktigt, han är ett år äldre och Chaz och Ryan säger att han har en crush på mig iallafall." Vi skrattade lågt, så att ingen skulle märka att vi faktiskt inte brydde oss om filmen som visades. Och för att vi både visste att Marcus inte såg såå bra ut.
Jag tror inte att varken jag eller Hannah kollade på filmen, vi satt mest och pratade under filmen.
Efter skolan.
"Du vet att den där bussen inte kommer förrenn om en halvtimme va?" Jag hoppade till, och automatiskt höll handen för hjärtat.
"Ryan, du skrämde mig! Men hur vet du när den går?" Frågade jag förvånat.
"Det är så att det står en busstabell bakom dig. Och så råkar jag också åka med den bussen." Har flinade och ryckte oskylidgt på axlarna. "Men vart bor du då?"
Jag rabblade upp gatunamnet och nummret, han så mest förvånad ut..
"Jag med!.. Eller inte samma nummer, men jag bor tre hus bort från ditt. Kom vi går. vi kommer ändå komma hem innan bussen äns har kommit hit."
Och vi gjorde som han sa, gick hem.
"Varför flyttade du hit till Stratford av alla ställen i världen? Haha."
"Haha, Tro det eller ej, men jag bodde i en ännu tråkigare stad innan. Nää, men min mamma fick jobb som fotograf på någon fotostudio."
"Haha, men vad fotar din mamma?"
"Allt möjligt. Kändisar, katalog bilder, allt möjligt faktiskt... Men vem pratade du med i telefon idag?" Varför frågade jag det, de hade ju jag ingenting att göra med?
"Asså, jag har inget att göra med de, sorry."
"Nä, det är okej. Det vara bara en kompis."
"Jaha, är han på semester?" Sen när vart jag så nyfiken? Jag brukade inte vara den personen som frågade så mycket.
Han flinade. "Jaa, de skulle man kunna säga." Han stanade. "Men det här är väl min hållplats, vi ses imorgon Ally."
Jag märkte inte förren nu att vi faktiskt va på min, eller våran, gata. "Haha, jaa. Ses."
När jag kom in sparkade jag av mig conversen och gick upp på mitt rum. Tog fram datorn, och satte mig i fönstret. Och så loggade jag in på facebook och såg att jag hade fått flera vännförfråganden. Tre av dem var från Hannah, Chaz och, Ryan. Han var snabb med att sätta igång datorn, men jag accepterade dem och kollade på folks status upptaderingad. Inget roligt hade hänt, så jag bestämde mig för att gå och handla lite godis.
Jag stannade vid anslags tavlan utanför affären. Allt från folk som hyrde ut lägenheter till borttappade katter till... Jobb, som barnvakt. Hmm.. Jag struntade i det och gick in och köpte lite godis, jag kom ut. Stannade vid anslagstavlan igen. Ingen hade tagit någon lapp där nummret stog på. Så jag tog den. Hela annonsen. Varför vet jag inte. Jag bara gjorde det.
"Joo, Men vart bodde du innana du flyttade hit." Hon log mot mig.
"Hartford" Svarade jag kort, jag ville inte säga för mycket och riskera att göra bort mig inför klassen redan första dagen.
"Okej," Mrs.Johnson gav upp med sina frågor och öppnade en av skåpen i klassrummet och tog ut en bok och gav den till mig. Så vi hade alltså matte nu.
"Okej, ni kan förtsätta på sida 95 i boken." Sa hon och alla började jobba i sina böcker.


"Ni kan plocka ihop nu" Sa Mrs.Johnson
Phu.. Den timmen måste ha varit den längsa i mitt liv. Så att de var skönt att den äntligen tog slut, men skoldagen var inte över ännu. Jag hade ju bara genomfört den första lektionen än. Men som tur var hade vi engelska med någon Mrs.Martin, Jag var ganska duktig i engelska och så var det mitt ett av mina favorit ämnen. Jag gick till skåpet för att lämna min mattebok, och för att kolla vilken tid nästa lektion börja.
"Du, ska du med ut?" Det var Chaz som frågade.
"Visst" Jag log, det var roligt att jag faktiskt hade fått en vän första dagen i skolan.. Om man kan kalla det vän ännu förstås..
Vi gick ut på skolgården, till en bänk som det stog massor av träd vid. på bänken satt tre personer till, en tjej och två killar. Den ena killen pratade i tellefon. "När kommer du hem då?....Jaha" Man såg att han vart glad, sedan la han på.
"Sorry, för det där.. Men iallafall. Jag är Ryan, det här är Hannah och Marcus."
"Det är okej. Men jag är Alyssa, men ni kan kalla mig Ally" Hannah kollade ner på sin mobil.
"Oh, shit. Ryan, Chaz vi börjar typ nu, Vi måste skynda oss om vi inte vill att Mrs.Martin ska ge oss kavsittning!"
Jag, som inte riktigt hängde med i det korta samtalet, väcktes ur mina tankar av att Chaz drog med mig medans de sprang, eller rättare sagt vi sprang.
Det visade sig att både Hannah och Ryan, hade gott på samma mattelektion som mig. Så vi gick alltså i samma klass.
Vi han precis i tid till lektionen, Mrs.Martin gav mig böcker, Hannah och jag satte oss vid två bänkar, Chaz och Ryan satte sig bakom oss.
De kollade på film på, jag vet inte riktigt vilken. Med den hade tydligen hört ihop med arbetsområdet de hade jobbat med. Och de hade redan kommit en bit i filmen, så jag struntade i att kolla på den.
"Psst, vem var den där Marcus killen vid bänken på rasten innan?" Viskade jag till Hannah.
"Jag vet inte riktigt, han är ett år äldre och Chaz och Ryan säger att han har en crush på mig iallafall." Vi skrattade lågt, så att ingen skulle märka att vi faktiskt inte brydde oss om filmen som visades. Och för att vi både visste att Marcus inte såg såå bra ut.
Jag tror inte att varken jag eller Hannah kollade på filmen, vi satt mest och pratade under filmen.
Efter skolan.

 

"Du vet att den där bussen inte kommer förrenn om en halvtimme va?" Jag hoppade till, och automatiskt höll handen för hjärtat.
"Ryan, du skrämde mig! Men hur vet du när den går?" Frågade jag förvånat.
"Det är så att det står en busstabell bakom dig. Och så råkar jag också åka med den bussen." Har flinade och ryckte oskylidgt på axlarna. "Men vart bor du då?"
Jag rabblade upp gatunamnet och nummret, han så mest förvånad ut..
"Jag med!.. Eller inte samma nummer, men jag bor tre hus bort från ditt. Kom vi går. vi kommer ändå komma hem innan bussen äns har kommit hit."
Och vi gjorde som han sa, gick hem.
"Varför flyttade du hit till Stratford av alla ställen i världen? Haha."
"Haha, Tro det eller ej, men jag bodde i en ännu tråkigare stad innan. Nää, men min mamma fick jobb som fotograf på någon fotostudio."
"Haha, men vad fotar din mamma?"
"Allt möjligt. Kändisar, katalog bilder, allt möjligt faktiskt... Men vem pratade du med i telefon idag?" Varför frågade jag det, de hade ju jag ingenting att göra med?
"Asså, jag har inget att göra med de, sorry."
"Nä, det är okej. Det vara bara en kompis."
"Jaha, är han på semester?" Sen när vart jag så nyfiken? Jag brukade inte vara den personen som frågade så mycket.
Han flinade. "Jaa, de skulle man kunna säga." Han stanade. "Men det här är väl min hållplats, vi ses imorgon Ally."
Jag märkte inte förren nu att vi faktiskt va på min, eller våran, gata. "Haha, jaa. Ses."
När jag kom in sparkade jag av mig conversen och gick upp på mitt rum. Tog fram datorn, och satte mig i fönstret. Och så loggade jag in på facebook och såg att jag hade fått flera vännförfråganden. Tre av dem var från Hannah, Chaz och, Ryan. Han var snabb med att sätta igång datorn, men jag accepterade dem och kollade på folks status upptaderingad. Inget roligt hade hänt, så jag bestämde mig för att gå och handla lite godis.
Jag stannade vid anslags tavlan utanför affären. Allt från folk som hyrde ut lägenheter till borttappade katter till... Jobb, som barnvakt. Hmm.. Jag struntade i det och gick in och köpte lite godis, jag kom ut. Stannade vid anslagstavlan igen. Ingen hade tagit någon lapp där nummret stog på. Så jag tog den. Hela annonsen. Varför vet jag inte. Jag bara gjorde det.

Dundundun, Kapitel 3!
Vem var det som Ryan pratade med i telefon? Hmm... ;)

Kommenter! :)

Hoho :D

Man blir jätte glad när man ser att statistiken är hög när, när vi bara har haft bloggen i två dagar! :D
Fortsätt så :)

Kapitel 2 - New here.

Kapitel 2 - New here.
Bussen kom jag och Ashley gick på. Det satt ganska många i bussen, våran hållplats var säker en av de sista. Ashley gick direkt och letade efter två lediga platser, och hittade några nästan direkt, ganska långt bak i bussen. Vi fick ganska många blickar på oss, säkert för att vi var nya. Jag gillade inte den sortens uppmärksamhet. Vi satt och pratade under den korta bussresan. Jag och min syster hade ganska nära relation, hon var en av mina bästavänner även om det skillde 2 år.
När vi kom in i skolan var det en stor korridor med massor av mörkblåa skåp längs väggarna.
"Vart är rektorns kontor" Frågade jag min syster.
"Vet du vart rektorns kontor är?" Frågade hon en elev med böckerna under armen. Han var inte särskillt pratglad utan pekade bara.
"Okej, Tack" Sa jag, medans han skyndade bort.
Utanför rektorns kontor såg vi Alex, våran bror, stå.
"Åkte inte du buss imorse" Sa jag.
"Nej, ni vet nu när jag har egen bil, kör jag själv" Han sa det, och det märktes att han var stolt över det. Han hade tjatat på mamma och pappa i flera månader innan han fick ta körkortet, och fick det precis inann vi flyttade hit. Till Stratford.
Sedan kom det än kvinna ut, som såg ut att vara cirka 45 år.
"Olsen syskonen?" Frågade hon.
"Yes"
"Kom in här," Hon höll upp dörren till sitt kontor, där det stog några bokhyllor med böcker och med några foton, säkert på henne och hennes familj. Det stog också ett stort skriv bord. Rektor Willson gav oss papper i massor. Papper med information på, papper med scheman, klasslistor, annan viktig information, och andra papper.
Ute i korridoren skilldes vi åt och gick åt olika håll.
"Klassrum 13" Läste jag för mig själv. Lite för högt efter som någon tydligen hörde.
"Det ligger ditåt" Sa en annan kille än den jag och Ashley hade vårat lilla 'samtal' med imorse. Den här hade inga böcker bara en penna i handen, Han hade halvlångt brunt hår.
"Du är ny va?" Frågade han och kollade på mig, och sedan ner på högen med papper och böcker som jag hade i famnen.
"Jo, det är jag. Vet du vart klassrum 13 är?" Frågade jag lågt medans jag höll upp schemat åt honom.
"Jo, jo. Jag ska dit nu. Och du går visst i min klass också!" Han var ganska trevlig, trevligare än de killarna som gick i min förra skola.
"Åh, vet du vilket håll skåp..." Jag letade fram pappret där de stog vilket skåpnummer jag hade. "...367, Hur många skåp finns det egentligen här på skolan?" Jag kollade på honom.
"Haha, jadu några hundra" Han flinade. "Jag heter Chaz bytheway."
"Alyssa" Jag log stort, han var rolig. Faktiskt.
"Men, skåpen står i nummerordning och vi står vi skåp nummer 289, så det är inte så långt bort."
"Okej, men tack för hjälpen Chaz" Jag började gå bort mot mitt skåp.
"Det är okej, jag har ändå inge bättre för mig." Och till min förvåning följde han med mig till mitt skåp och sedan till klassrummet.
När vi kom in i klassrummet satt jag mig vi bänken näst längst fram vid fönstret.
Läraren kom in och läste från en lapp.
"Vi har visst fått en ny elev idag..." Hon kollade ner på lappen. "...Alyssa Olsen. Var är du?"
Oh-uh, allas blickar vändes mot mig.
"HÄR" Hörde man Chaz säga som satt med sin kompis i bänken bakom mig. Jag vände mig om och gav Chaz en konstig blick. Han bara flinade och ryckte på axlarna.
"Vill du berätta något om dig själv, Alyssa?" De var Mrs.Johnson som pratade nu. Jag vände mig framåt igen.
"Nää..." Sa jag halv tyst.
"Joo, Men vart bodde du innana du flyttade hit." Hon log mot mig.
"Hartford" Svarade jag kort, jag ville inte säga för mycket och riskera att göra bort mig inför klassen redan första dagen.
"Okej," Mrs.Johnson gav upp med sina frågor och öppnade en av skåpen i klassrummet och tog ut en bok och gav den till mig. Så vi hade alltså matte nu.
"Okej, ni kan förtsätta på sida 95 i boken." Sa hon och alla började jobba i sina böcker."Aly, du måste sitta bredvid mig på bussen till skolan, Jag vill inte sitta ensam!"
"God morgon på dig med kära syster" Jag flinade mot henne medans jag hällde upp ett glas med apelsin jucie.
Hon gav mig lite av en mördarblick "Seriöst, Ally"
"Sure, jag vill heller ändå inte sitta själv"
Vi gick ut till bushållsplasten som bara låg längst ner på gatan. Vi behövde inte väna länge, cirka fem minuter kanske.

"Aly, du måste sitta bredvid mig på bussen till skolan, Jag vill inte sitta ensam!"
"God morgon på dig med kära syster" Jag flinade mot henne medans jag hällde upp ett glas med apelsin jucie.
Hon gav mig lite av en mördarblick "Seriöst, Ally"
"Sure, jag vill heller ändå inte sitta själv"
Vi gick ut till bushållsplasten som bara låg längst ner på gatan. Vi behövde inte väna länge, cirka fem minuter kanske.

Bussen kom jag och Ashley gick på. Det satt ganska många i bussen, våran hållplats var säker en av de sista. Ashley gick direkt och letade efter två lediga platser, och hittade några nästan direkt, ganska långt bak i bussen. Vi fick ganska många blickar på oss, säkert för att vi var nya. Jag gillade inte den sortens uppmärksamhet. Vi satt och pratade under den korta bussresan. Jag och min syster hade ganska nära relation, hon var en av mina bästavänner även om det skillde 2 år.
När vi kom in i skolan var det en stor korridor med massor av mörkblåa skåp längs väggarna.
"Vart är rektorns kontor" Frågade jag min syster.
"Vet du vart rektorns kontor är?" Frågade hon en elev med böckerna under armen. Han var inte särskillt pratglad utan pekade bara.
"Okej, Tack" Sa jag, medans han skyndade bort.
Utanför rektorns kontor såg vi Alex, våran bror, stå.
"Åkte inte du buss imorse" Sa jag.
"Nej, ni vet nu när jag har egen bil, kör jag själv" Han sa det, och det märktes att han var stolt över det. Han hade tjatat på mamma och pappa i flera månader innan han fick ta körkortet, och fick det precis inann vi flyttade hit. Till Stratford.
Sedan kom det än kvinna ut, som såg ut att vara cirka 45 år.
"Olsen syskonen?" Frågade hon.
"Yes"
"Kom in här," Hon höll upp dörren till sitt kontor, där det stog några bokhyllor med böcker och med några foton, säkert på henne och hennes familj. Det stog också ett stort skriv bord. Rektor Willson gav oss papper i massor. Papper med information på, papper med scheman, klasslistor, annan viktig information, och andra papper.
Ute i korridoren skilldes vi åt och gick åt olika håll.
"Klassrum 13" Läste jag för mig själv. Lite för högt efter som någon tydligen hörde.
"Det ligger ditåt" Sa en annan kille än den jag och Ashley hade vårat lilla 'samtal' med imorse. Den här hade inga böcker bara en penna i handen, Han hade halvlångt brunt hår.
"Du är ny va?" Frågade han och kollade på mig, och sedan ner på högen med papper och böcker som jag hade i famnen.
"Jo, det är jag. Vet du vart klassrum 13 är?" Frågade jag lågt medans jag höll upp schemat åt honom.
"Jo, jo. Jag ska dit nu. Och du går visst i min klass också!" Han var ganska trevlig, trevligare än de killarna som gick i min förra skola.
"Åh, vet du vilket håll skåp..." Jag letade fram pappret där de stog vilket skåpnummer jag hade. "...367, Hur många skåp finns det egentligen här på skolan?" Jag kollade på honom.
"Haha, jadu några hundra" Han flinade. "Jag heter Chaz bytheway."
"Alyssa" Jag log stort, han var rolig. Faktiskt.
"Men, skåpen står i nummerordning och vi står vi skåp nummer 289, så det är inte så långt bort."
"Okej, men tack för hjälpen Chaz" Jag började gå bort mot mitt skåp.
"Det är okej, jag har ändå inge bättre för mig." Och till min förvåning följde han med mig till mitt skåp och sedan till klassrummet.
När vi kom in i klassrummet satt jag mig vi bänken näst längst fram vid fönstret.
Läraren kom in och läste från en lapp.
"Vi har visst fått en ny elev idag..." Hon kollade ner på lappen. "...Alyssa Olsen. Var är du?"
Oh-uh, allas blickar vändes mot mig.
"HÄR" Hörde man Chaz säga som satt med sin kompis i bänken bakom mig. Jag vände mig om och gav Chaz en konstig blick. Han bara flinade och ryckte på axlarna.
"Vill du berätta något om dig själv, Alyssa?" De var Mrs.Johnson som pratade nu. Jag vände mig framåt igen.
"Nää..." Sa jag halv tyst.
"Joo, Men vart bodde du innana du flyttade hit." Hon log mot mig.
"Hartford" Svarade jag kort, jag ville inte säga för mycket och riskera att göra bort mig inför klassen redan första dagen.
"Okej," Mrs.Johnson gav upp med sina frågor och öppnade en av skåpen i klassrummet och tog ut en bok och gav den till mig. Så vi hade alltså matte nu.
"Okej, ni kan förtsätta på sida 95 i boken." Sa hon och alla började jobba i sina böcker.


Andra delen, Vad tyckte ni? :)
Kommentera :)

Kapitel 1 - The beginning.

Kapitel 1 - The beginning.
En ny stad, ett helt nytt land t.o.m.
Vi har precis kommit fram till vårat nya hus. Och med vi menar jag min Mamma, Pappa, Storebror Alex 17år, Lillasyster Ashley 13år. Och så jag Alyssa, och jag är 16år.
Jag var ganska nervös inför flytten, jag hade aldrig flyttat förr. Jag var ganska orolig också, jag var väligt blyg, jag var inte en sån person som kunde säga vadsomhelst till vemsomhelst. Så jag var orolig för att jag inte skulle få några vänner här. I värsta fall får jag väll sitta med min bror Alex eller lillasyster Ashley på lunchen. Båda hade varit väldigt populära i Chicago, där vi bodde förut, Alex spelade basket och var med i skolans basket lag. Då blir man automatiskt populär. Ashley var cheerleader. Samma där automatiskt populär. Jag därimot var mer in på att fotografera, eller skådespela. Jag hade mest varit bakom kulisserna på drama-klubben i skolan. Jag hade inte vågat ställt mig på scenen. Men någon dag skulle jag övervinna min rädsla jag ville bli en känd skådespelare.
Vårat nya hur var ganska litet men fint ändå. Mitt nya rum var ganska litet och gulligt. Ljuslila väggar, ett stort fönster man kan sitta i, en vit byrå, och min säng, några garderober och en dörr som ledde till.. ett eget badrum! Där inne var det ljust och fint, med en dusch handfat och en toalett, såklart!
Jag gick ner till flyttbilen och började bära upp katronger som det stog något i stil med "Alyssa", eller "Alyssa's grejer".
Jag började packa upp och tog upp den lilla ljusgröna lådan, där alla mina utskrivna foton som jag själv hade tagit låg i. Säker runt hundra stycken bilder, och fler blev de med tiden, Vissa var jätte gamla bilde som t.ex från när Jag och Alex hade varit i en lekpark i Chicago. Vi satt båda längst upp i den ganska korta rutschkana, Jag var cirka tre år och Alex alltså fyra. Kortet var kanske inte det mest perfekta och kameran fotot hade blivit tagen med var inte heller av den perfekta sorten. Men vem är de? Perfekt alltså. Jag satte upp bilderna med häftmassa på väggen bredvid min säng. Det var inte mycket jag kunde fixa idag med rummet än. Jag behövde köpa en bokhylla och lite andra grejor till rummet. Hela familjen hade planerat en resa till en väldigt stor möbelaffär som vi såg när vi åkte hit.
Två dagar senare - Måndag.
Jag vaknade av det förskräckliga ljudet som ägdes av väckarklockan. Jag stängde av den satte mig upp i sängen och möttes av mitt färdig möblerade rum. De var ännu mysigare nu, och skulle bli ännu-ännu myigare när det blev kväll då jag hade massa ljusslingor i rummet.
Jag gick till garderoben, plockade ut en stor stickad tröja. Då slog det mig. Första skoldagen. Nervöst.
Jag gick sen till byrån och plockade ut några smycken, gick in på badrummet gjorde mig i ordning, ner till köket där jag mötte Ashley.
"Aly, du måste sitta bredvid mig på bussen till skolan, Jag vill inte sitta ensam!"
"God morgon på dig med kära syster" Jag flinade mot henne medans jag hällde upp ett glas med apelsin jucie.
Hon gav mig lite av en mördarblick "Seriöst, Ally"
"Sure, jag vill heller ändå inte sitta själv"
Vi gick ut till bushållsplasten som bara låg längst ner på gatan. Vi behövde inte väna länge, cirka fem minuter kanske.
En ny stad, ett helt nytt land t.o.m.
Vi har precis kommit fram till vårat nya hus. Och med vi menar jag min Mamma, Pappa, Storebror Alex 17år, Lillasyster Ashley 14år. Och så jag Alyssa, och jag är 16år.
Jag var ganska nervös inför flytten, jag hade aldrig flyttat förr. Jag var ganska orolig också, jag var väligt blyg, jag var inte en sån person som kunde säga vadsomhelst till vemsomhelst. Så jag var orolig för att jag inte skulle få några vänner här. I värsta fall får jag väll sitta med min bror Alex eller lillasyster Ashley på lunchen. Båda hade varit väldigt populära i våran förra skola, Alex spelade basket och var med i skolans basket lag. Då blir man automatiskt populär. Ashley var cheerleader. Samma där automatiskt populär. Jag därimot var mer in på att fotografera, eller skådespela. Jag hade mest varit bakom kulisserna på drama-klubben i skolan. Jag hade inte vågat ställt mig på scenen. Men någon dag skulle jag övervinna min rädsla jag ville bli en känd skådespelare.
Vårat nya hur var ganska litet men fint ändå. Mitt nya rum var ganska litet och gulligt. Ljuslila väggar, ett stort fönster man kan sitta i, en vit byrå, och min säng, några garderober och en dörr som ledde till.. ett eget badrum! Där inne var det ljust och fint, med en dusch handfat och en toalett, såklart!
Jag gick ner till flyttbilen och började bära upp katronger som det stog något i stil med "Alyssa", eller "Alyssa's grejer".
Jag började packa upp och tog upp den lilla ljusgröna lådan, där alla mina utskrivna foton som jag själv hade tagit låg i. Säker runt hundra stycken bilder, och fler blev de med tiden, Vissa var jätte gamla bilde som t.ex från när Jag och Alex hade varit i en lekpark. Vi satt båda längst upp i den ganska korta rutschkana, Jag var cirka tre år och Alex alltså fyra. Kortet var kanske inte det mest perfekta och kameran fotot hade blivit tagen med var inte heller av den perfekta sorten. Men vem är de? Perfekt alltså. Jag satte upp bilderna med häftmassa på väggen bredvid min säng. Det var inte mycket jag kunde fixa idag med rummet än. Jag behövde köpa en bokhylla och lite andra grejor till rummet. Hela familjen hade planerat en resa till en väldigt stor möbelaffär som vi såg när vi åkte hit.
Två dagar senare - Måndag.
Jag vaknade av det förskräckliga ljudet som ägdes av väckarklockan. Jag stängde av den satte mig upp i sängen och möttes av mitt färdig möblerade rum. De var ännu mysigare nu, och skulle bli ännu-ännu myigare när det blev kväll då jag hade massa ljusslingor i rummet.
Jag gick till garderoben, plockade ut en stor stickad tröja. Då slog det mig. Första skoldagen. Nervöst.
Jag gick sen till byrån och plockade ut några smycken, gick in på badrummet gjorde mig i ordning, ner till köket där jag mötte Ashley.
"Aly, du måste sitta bredvid mig på bussen till skolan, Jag vill inte sitta ensam!"
"God morgon på dig med kära syster" Jag flinade mot henne medans jag hällde upp ett glas med apelsin jucie.
Hon gav mig lite av en mördarblick "Seriöst, Ally"
"Sure, jag vill heller ändå inte sitta själv"
Vi gick ut till bushållsplasten som bara låg längst ner på gatan. Vi behövde inte väna länge, cirka fem minuter kanske.
_______________________________________________________________________________________________
Första kapitlet, kommentera gärna :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0